Sinds enige tijd is Vakgarage Dallinga de trotse bezitter van een ultramodern 3D uitlijnsysteem!

Deze automatische en slimme uitlijner, van Beissbarth, is met recht het neusje van de zalm. Nadat het systeem nauwkeurig is geplaatst, rondom een eveneens nieuw aangeschafte speciale uitlijnbrug, hebben de monteurs training gekregen voor het gebruik van de “state of art” uitlijner. Door de driedimensionale meettechniek en de volautomatische meetprocedure kunnen auto’s en bestelbussen van alle merken en types vlot en nauwkeurig worden uitgelijnd. Eventuele afstelling kan tijdens het meten direct worden uitgevoerd. Dankzij een 2e -laaggeplaatste- monitor kan de monteur, onder de uitlijnbrug, meekijken of de verstelling het gewenste resultaat oplevert. Tot slot wordt de nieuwe situatie geborgd en kan de auto weer van de brug af.

Dankzij de uitgebreide voertuigdatabase en regelmatige updates worden alle specifieke waarden direct geladen na het invoeren van bijvoorbeeld het kenteken. De uitlijner combineert dan zelf deze waarden met de meetgegevens en laat in één oogopslag zien waar afstelling noodzakelijk is. Al met al duurt een uitlijnmeting ongeveer 5 minuten. Afhankelijk van de uitslag vindt daarna eventueel nog een afstelling met eindcontrole plaats.

UITLIJNEN MET 3D TECHNOLOGIE

De standaard fabrieksuitlijning van een (nieuwe) auto kan door verschillende oorzaken na verloop van tijd ontregeld raken! Het gevolg is vaak onvoorspelbaar weggedrag en/of het niet gelijkmatig slijten van de banden. Het gevolg is vaak onvoorspelbaar weggedrag en/of het niet gelijkmatig slijten van de banden. Daarbij slijt het bandenprofiel ook nog eens veel sneller dan normaal. Afgezien van hoge en onnodige kosten is vooral de gevaarzetting iets om rekening mee te houden. Laat daarom regelmatig de uitlijning van uw auto controleren. Bijvoorbeeld bij iedere (grote) onderhoudsbeurt of bandvervanging. Bel gerust met onze serviceafdeling voor advies of een afspraak.